Milloin leasing auto kannattaa?

Milloin leasing auto kannattaa

Leasing auto on yhä suositumpi vaihtoehto perinteiselle auton omistamiselle. Mutta milloin leasing auto todella kannattaa? Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia tilanteita, joissa leasing auto voi olla paras ratkaisu.

Leasing auton hyödyt

Leasing auton suurin etu on sen joustavuus. Leasing sopimus mahdollistaa uuden auton käytön ilman suurta kertasijoitusta. Leasing auton kuukausimaksu sisältää usein myös huollot ja vakuutukset, joten auton ylläpitokustannukset ovat ennakoitavissa.

Toinen leasing auton etu on sen helppous. Auton vaihtaminen on nopeaa ja vaivatonta, eikä auton jälleenmyyntiarvon seuraamisesta tarvitse huolehtia. Leasing sopimus päättyy yleensä 2-4 vuoden jälkeen, jonka jälkeen auto palautetaan ja voidaan valita uusi auto.

Leasing auton taloudellisuus

Leasing auton taloudellisuus riippuu monista tekijöistä. Yksi tärkeimmistä on ajokilometrien määrä. Jos ajokilometrejä kertyy paljon, leasing auto voi olla kalliimpi vaihtoehto kuin oman auton hankinta. Toisaalta, jos ajokilometrejä on vähän, leasing auto voi olla edullisempi vaihtoehto.

Leasing auton taloudellisuus riippuu myös valitusta autosta. Kalliimpien autojen leasing maksut ovat korkeammat, mutta toisaalta myös auton arvon aleneminen on suurempaa. Tämän vuoksi leasing auto voi olla taloudellisesti järkevä vaihtoehto erityisesti kalliimpien autojen kohdalla.

Leasing auton haitat

Leasing auton haittoihin kuuluu sen sitovuus. Leasing sopimus tehdään yleensä 2-4 vuodeksi, ja sopimuksen purkaminen kesken sopimuskauden voi olla kallista. Tämän vuoksi leasing auto ei välttämättä sovellu henkilöille, jotka haluavat vaihtaa autoa usein.

Toinen leasing auton haitta on sen rajoitukset. Leasing sopimuksessa määritellään esimerkiksi ajokilometrien enimmäismäärä, ja ylimenevistä kilometreistä veloitetaan lisämaksu. Myös auton kunnon tulee olla hyvä sopimuksen päättyessä, tai muuten voi joutua maksamaan korjauskustannuksista.

Leasing auton riskit

Leasing auton riskit liittyvät pääasiassa sopimusehtoihin. On tärkeää ymmärtää sopimuksen ehdot ennen sen allekirjoittamista. Esimerkiksi ajokilometrien ylittäminen tai auton kunnon heikentyminen voi johtaa lisäkustannuksiin.

Toinen riski liittyy leasing auton omistajuuteen. Leasing autoa ei omisteta, vaan se palautetaan sopimuksen päättyessä. Tämä tarkoittaa, että autoa ei voi myydä tai vaihtaa sopimuksen aikana. Lisäksi autoa ei voi muokata omien mieltymysten mukaan, kuten omistusautossa voisi tehdä.

Milloin leasing auto kannattaa?

Leasing auto kannattaa erityisesti silloin, kun halutaan uusi auto ilman suurta kertasijoitusta. Leasing auto on myös hyvä vaihtoehto, jos ajokilometrejä kertyy vähän ja auton ylläpitokustannukset halutaan pitää ennakoitavissa.

Leasing auto voi olla myös järkevä vaihtoehto yrityksille. Yritykset voivat vähentää leasing auton kustannukset verotuksessa, ja leasing auton avulla yritys voi pitää autokantansa ajan tasalla ilman suuria investointeja.

Leasing auto ei kuitenkaan sovellu kaikille. Jos haluaa vaihtaa autoa usein, tai jos ajokilometrejä kertyy paljon, leasing auto voi olla kallis vaihtoehto. Myös leasing auton rajoitukset ja riskit tulee ottaa huomioon ennen sopimuksen tekemistä.

Leasing auton kannattavuus on siis yksilöllinen kysymys, johon ei ole yksiselitteistä vastausta. Jokaisen kannattaa arvioida omat tarpeensa ja taloudellinen tilanteensa ennen päätöksen tekemistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *